kerdesekMi a Felmentve projekt célja?

A projekt célja olyan rövidfilmek elkészítése és terjesztése, amelyek emberi sorsokról, élethelyezetekről szólnak, hogy Isten szeretetét mindenki megismerhesse általuk. Reményünk szerint ezek a filmek mindenki számára egyaránt érthetőek és hasznosak lehetnek.

Miért Felmentve a projekt neve?

Projektünk neve a kereszténység egyik alapvető állítására utal, miszerint Jézus Krisztus kétezer évvel ezelőtt saját halálával megváltott bennünket, így Isten felmentett bűneink jogos büntetése alól. A kereszténység alapkönyve, a Biblia szerint minden ember bűnös, az elkövetett bűnöknek pedig következményei vannak. A következmények közül az egyik legsúlyosabb a halál, ami nem a biológiai elmúlást, hanem az Istentől, az élet forrásától való elszakítottságot jelenti. Mivel a bűn büntetése a halál, a bűnösnek meg kell halnia - kivéve, ha valaki más vállalja helyette a halálbüntetést. A Szentírás szerint Jézus Krisztus pontosan ezt tette, amikor feláldozta önmagát bűneinkért - így akik hisznek Benne, azoknak Isten örök életet ad. Erről szól az evangélium.

Milyen felekezet vagy egyház áll a Felmentve projekt mögött?

A Felmentve mögött a Kelet-Európa Misszió, egy felekezetközi és nemzetközi keresztény szeretetszolgálat áll. A szervezet jellegéből és látásmódjából fakadóan elismeri a keresztény egyházakat, de nem kíván egyetlen felekezetet, mozgalmat vagy irányzatot sem képviselni. Úgy véljük, Isten szeretete egyetemes és mindenki számára elérhető.

Akkor ez megint valami hittérítő mozgalom, ami a vallást propagálja?

A magunk részéről nem szeretjük a hittérítés kifejezést, mert bennünket arra emlékeztet, hogy valakit rábeszélnek egy olyan dologra, amit nem akar. Filmjeink célja nem a rábeszélés, hanem az elgondolkodtatás. Nem egy vallást szeretnénk propagálni, hanem arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy Istenben hinni jó dolog, mert Isten maga is jó. Isten nem egy vallás, hanem személy, aki képes emberek életét megváltoztatni.

Mit tegyek, ha véleményem van a filmekről, vagy éppen kérdéseim vannak azokkal kapcsolatban?

Mindenki véleményét - kritikáját is! - szívesen látjuk, ha azt kulturált, emberi módon fogalmazza meg. A filmekkel kapcsolatban Facebook oldalunkon hozzászólási lehetőséget biztosítunk. Ha további kérdésed van a filmekben látottakkal, az interjúalanyokkal, esetleg magával az evangéliummal kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeinken!